Recepty

Recepty > omáčky > Svíčková po anglicky

Svíčková po anglicky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g hovězí svíčkové, 120 g vývaru z bílých kostí, 60 g oleje, 30 g másla, 18 g soli, polovina lžičky mletého černého pepře

Jak připravit tento recept:

Maso opláchneme, odblaníme, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme částí oleje a necháme v chladu hodinu odležet. Odleželou svíčkovou zprudka ze všech stran opečeme na zbylém oleji, vložíme do horké trouby a pečeme podle tloušťky 20-30 minut, během pečení maso několikrát obrátíme a dbáme, aby se tuk s výpekem nepřipálily. Upečenou, na řezu růžovou svíčkovou vyjmeme, šťávu procedíme, zastříkneme vývarem a ještě krátce povaříme, podle potřeby přisolíme. Nakonec výpek přecedíme a zjemníme máslem.

Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory a čerstvé zeleninové saláty.

Další recepty:
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Anglický borůvkový koláč

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková po anglicky a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.