Recepty > omáčky > svíčková se seitanem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
seitan, cibule, celer, mrkev, kořenová petržel/pastiňák, dýně hokaidó, vývar zeleninový, citron, umeocet
Jak připravit tento recept:
Seitan uvaříme v silném zeleninovém vývaru. Na oleji zapěníme několik cibulí, přidáme koření, kořenovou zeleninu, dýni a plátky seitanu, vše podlijeme horkým vývarem, ve kterém jsme vařili seitan a dusíme až zelenina změkne. Pak vyjmeme seitan, koření, zeleninu propasírujeme a omáčku zahustíme seitanovým škrobem, okyselíme popřípadě dochutíme umeoctem.
Další recepty:
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Koprová omáčka se smetanou.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Bavorská svíčková se lžičkou brusinek.
Lososová polévka dosolená podle chuti.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách dozlatova.
Segedínský guláš s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Celerová polévka s vločkami
Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková se seitanem a recept na přípravu.