Recepty

Recepty > omáčky > svíčková stroganov

Svíčková stroganov recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

700 g hovězí svíčkové, 2 cibule, 200 g žampionů, 4 lžíce másla, 250 ml hovězího vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml kysané smetany, 1 lžička hořčice, sůl, pepř

Jak připravit tento recept:

Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Necháme odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpalíme polovinu másla, na kterém zprudka orestujeme maso. Vyjmeme ho a necháme v teple. Do výpeku dáme zbytek másla, cibuli a osmažíme ji. Přidáme žampiony, směs osmažíme a přilijeme vývar. Osolíme a 7 minut vaříme. Přilijeme zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne. Do základu vložíme maso, promícháme a společně prohřejeme. Podáváme s noky, knedlíky nebo rýží.

Další recepty:
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Žloutková kolečka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková stroganov a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.