Recepty > omáčky > svíčková z králíka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 králičí zadek, 50 g slaniny, 100 ml octa, kousek mrkve, celeru a petržele, 2 lžíce hladké mouky, několik kuliček celého pepře a nového koření, 250 ml sladké nebo kysané smetany, citronová šťáva, sůl
Jak připravit tento recept:
Maso vykostíme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Takto připravené maso vložíme do vychladlého nálevu připraveného svařením octa a 1 litru vody a přidáme k němu na hrubém struhadle nastrouhanou nebo na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Maso necháme v tomto nálevu přes noc v chladnu uležet. Druhý den ho buď dusíme v troubě pod pokličkou, nebo vaříme. Měkké vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na plátky. Do vývaru vmícháme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme a zeleninu do ní propasírujeme. Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Smetanová koprová omáčka s koprem a žloutkem.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Králík na smetaně recept
Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková z králíka a recept na přípravu.