Recepty > polévky > svítek do hovězí polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 2 vejce, 2 špetky soli, 2 lžíce vrchovaté lžíce hrubé mouky
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se solí a vaječnými žloutky, přidáme mouku a sníh z bílků. Na pánvi na trošce tuku smažíme palačinky, které pak stočíme a nakrájíme na pásky. Nebo usmažíme svítek tlustší a nakrájíme ho na kostky. Svítek podáváme s hovězí polévkou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Polévka soljanka
Svítek do hovězí polévky přináší na české talíře svoji chuť.