Recepty

Recepty > polévky > svítek s drůbežími játry

Svítek s drůbežími játry recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 g másla, 2 vejce, 80 g seškrábaných nebo pomletých drůbežích jater, 1/2 dl mléka, 2-3 lžíce strouhanky, špetka pepře, 1 stroužek česneku (nebo lžička majoránky), tuk na vymazání a strouhanka na vysypání pánve

Recept na přípravu:

Tuk a žloutky se solí utřeme do pěny, vmícháme seškrábaná játra, mléko, strouhanku, česnek utřený se solí nebo promnutou majoránku a sůl, propracujeme, zapracujeme ze dvou bílků tuhý sníh, rozprostřeme na vymaza­nou pánev a smažíme z obou stran. Vychladlý svítek nakrájíme na nudličky nebo kostičky a vkládáme do polévky.

Další recepty:
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Špenátová sedlina do polévky z protlaku.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Rizoto s drůbežími játry podlijeme omáčkou.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Svítek s drůbežími játry přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.