Recepty

Recepty > polévky > svítek z krupice

Svítek z krupice recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 dkg másla, 8 vajec, 30 dkg krupice, sůl, citronová kůra, 500 ml mléka, 2 dl smetany, 3 žloutky, moučkový cukr, tuk na vymaštění

Recept na přípravu:

Máslo a vaječné žloutky utřeme do pěny, přidáme krupici, osolíme a doplníme trochou nastrouhané citronové kůry. Po částech vmícháme sníh z bílků, těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a upečeme dozlatova. Poté svítek vyklopíme, nakrájíme na větší čtverce a vrátíme do pekáče. Přelijeme jej mlékem, vložíme do trouby a vaříme tak dlouho, až nabude na objemu. Tehdy jednotlivé díly vyndáme na talíře a do vařícího mléka, které zbylo v pekáči, nalijeme smetanu, v níž jsme rozkvedlali samostatně uvedené žloutky, osladíme, povaříme a svítek přelijeme.

Další recepty:
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Krupicový svítek zapečené.
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Svítek do hovězí polévky

Recepty
Motto

Svítek z krupice přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.