Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 lžíce kari koření, cukr, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 hrnku kečupu, 1/2 hrnku vody, 3 stroužky česneku
Postup přípravy:
Kuře očistíme a omyjeme. Z kari koření, worcestrové omáčky, octa, soli, mleté pálivé papriky, mletého pepře, kečupu, vody, prolisovaného nebo utřeného česneku umícháme marinádu, kterou kuře potřeme. Kuře vložíme do pekáče a přelijeme zbytkem marinády. Pekáč s kuřetem vložíme do vyhřáté trouby, ve které kuře pečeme 3/4 až 1 hodinu, podle velikosti kuřete. Před koncem pečení můžeme ke kuřeti přidat nakrájené rajče či papriku. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Zelné závitky zalijeme vodou a uvaříme.
Kuřecí karbanátky s vařenými brambory.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Rychlá vaječná polévka krátce povaříme.
Kuře s kari omáčkou povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Kuřecí směs v tortile obložíme čerstvou zeleninou.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Kuřecí stehna na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme.
Karbanátky s houbami podáváme polité kečupem.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Arabské kuře ke kterému nasypeme nudle a promícháme.
Rychlé kuřecí plátky
Recept, podle kterého je hračka připravit svižné kuře.