Recepty > polévky > švýcarská sýrová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 plátky slaniny, 1 litr kuřecího vývaru, 225 g sýru ementál, 225 g strouhanky z tvrdého toustového chleba, 300 ml suchého bílého vína, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce sekané pažitky, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme slaninu, přidáme cibuli a smažíme, až je slanina křupavá a cibule dozlatova. Vyndáme z pánve a uchováme teplé. Mezitím uvedeme kuřecí vývar do varu. Nastrouháme sýr eidam a vložíme do vyhřáté polévkové mísy spolu se strouhankou z tvrdého toustového chleba. Přelijeme vařícím vývarem a necháme stát 3 minuty za občasného zamíchání. Strouhanka se rozloží a sýr rozpustí. Vmícháme víno, bylinky a sůl. Podáváme posypané slaninou s cibulí.
Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Česnečka se sýrem a šunkou k nimž vložíme prolisovaný česnek.
Sýrová omáčka s těstovinami kterou vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Halászlé z ryb.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Špenátová omáčka k těstovinám z pomalého hrnce.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Špenátová polévka z listového špenátu
Ochutnejte recept švýcarská sýrová polévka.