Recepty > polévky > Syrnica z Hané
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml mléka, 500 ml vody, sůl, drcený kmín, 3-4 kolečka tvarůžků, 125 g tvrdého tvarohu, 1 lžíce másla, 4 menší brambory uvařené ve slupce, petrželová nať
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme vodu a mléko. Osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. Tvarůžky nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící polévky. Přidáme lžíci másla a vaříme asi 10 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Tvaroh rozdrobíme a rozdělíme na talíře. Přidáme trochu brambor a zalijeme hotovou vařící polévkou. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hladká polévka ančka
Syrnica z Hané přináší na talíře svoji chuť.