Recepty > ruská kuchyně > syrníky
Potřebné suroviny:
600 g měkkého tvarohu, 70 g hrubé mouky, 1 vejce, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 60 g másla, 150 ml šlehačky
Postup přípravy:
K tvarohu přidáme mouku, cukr, vejce, 20 g másla a dobře promícháme. Těsto vyjmeme na pomoučněný vál, vyválíme 1,5cm silnou placku a sklenkou krájíme vdolečky. Vdolečky smažíme po obou stranách dozlatova na másle, pokládáme na mísu a sypeme vanilkovým cukrem. Podáváme se sladkou šlehačkou.
Další recepty:
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Pirožky plněné masem mletým.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelný salát z čerstvého zelí důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč s mletým masem
Syrníky jsou jídlo ruské kuchyně.