Recepty > polévky > sýrová cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g cibule, 20 g másla, sůl, 1,25 litru vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, špetka pepře, 60 g strouhaného sýra, 2 žemle, 20 g tuku
Recept na přípravu:
Oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Zalijeme osolenou vodou, rozvaříme a protřeme sítem. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji protlakem z cibule. Dosolíme, opepříme. K hotové cibulové polévce podáváme hrubě nastrouhaný sýr a na tuku osmažené na kostičky pokrájené žemle.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pohanková polévka se zeleninou s natí.
Rychlá vaječná polévka dochucená podravkou.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s kostičkami brambor.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Polévka z mletého hovězího masa
Sýrová cibulačka má své chuťové kouzlo.