Recepty

Recepty > polévky > sýrová polévka švýcarská

Sýrová polévka švýcarská

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 30 g másla, 20 g mouky, 3/4 litru mléka, 1/8 litru bílého vína, muškátový oříšek, 1 krajíc tmavého chleba, 80 g nastrouhaného ementálu, 1/2 skleničky smetany na šlehání, sůl, bílý pepř

Recept na přípravu:

Nasekanou cibuli na másle zesklovatíme, pak poprášíme moukou a vše rozmícháme s mlékem a vínem. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a poté vsypeme nastrouhaný ementál a vaříme až do rozpuštění sýra. Mezitím tmavý chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme. Do polévky nakonec nalijeme smetanu, necháme přebublat a podáváme s osmaženým chlebem.

Další recepty:
Postní polévka chutná i v době půstu.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Sýrová polévka se zeleninou

Recepty
Motto

Sýrová polévka švýcarská má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.