Recepty > polévky > sýrová polévka z ementálu s houskou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 4 plátky bílé veky, 500 ml vody, 1 lžička masoxu, 500 ml mléka, 100 g ementálu, 2 lžíce sekané petrželky, storuhaný muškátový oříšek, sůl, bílý pepř
Recept na přípravu:
Do dvou lžic rozpuštěného másla vmíchejte mouku a když se pěna usadí, jíšku rozřeďte půl litrem studené vody, uveďte do varu a vařte 10 minut. Veku, nebo odpovídající množství ztvrdlých rohlíků, nakrájejte na malé kostičky a opečte na 1 lžíci másla do křupava. Sýr hrubě postrouhejte. Mléko a masox vmíchejte do polévky. Když se začne vařit, vsypte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak sejměte z plotny. Polévku osolte, opepřete, dochuťte muškátem a podávejte s kostičkami veky a petrželkou.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou k nimž vložíme prolisovaný česnek.
Sýrová omáčka s těstovinami kterou vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Halászlé z ryb.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Špenátová omáčka k těstovinám z pomalého hrnce.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Špenátová polévka z listového špenátu
Ochutnejte recept sýrová polévka z ementálu s houskou.