Recepty > polévky > sýrová polévka z hovězího bujonu
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 l vody, kostka hovězího bujónu, 1 velká cibule, mletý černý pepř, 150 g měkkého taveného sýra, 2 lžíce másla, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sekaná zelená petrželka, sůl, 2 housky z předešlého dne a 2 lžíce másla na smažené krutonky
Recept na přípravu:
Ve vodě povaříme kostku bujónu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, špetku pepře a tavený sýr. Zároveň připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Když je sýr rozvařený (po cca 8-10 minutách), zahustíme polévku jíškou a ještě necháme chvíli vařit. Na závěr podle potřeby přisolíme a přidáme sekanou zelenou petrželku. Podáváme s houskou osmaženou na másle.
Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Oukrop z bramborového vývaru.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Valašská kyselica s brambory.
Sýrová polévka
Sýrová polévka z hovězího bujonu má své chuťové kouzlo.