Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 lžíce mandlových lupínků, 600 g polotvrdého sýra, 1 stroužek česneku, 1 zarovnaná lžička solamylu, 300 ml bílého vína, bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy:
Mandlové lupínky bez tuku opražíme dozlatova. Sýr nahrubo nastrouháme. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným a rozpůleným stroužkem česneku. Solamyl rozmícháme ve víně, dáme do kotlíku a na sporáku uvedeme do varu. Postupně přidáváme sýr a za stálého intenzivního míchání na mírném ohni jej rozpouštíme (nevaříme), až vznikne hladká krémová omáčka. Omáčku okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue postavíme na stůl na ohřívač. Posypeme mandlovými lupínky.
Stolovníci si sami máčejí v sýru kostičky bagety, tepelně předem upravenou zeleninu, kousky brambor, na kostky nakrájenou Schwarzwalldskou šunku.. napíchnuté na speciální vidličku.
Recepty na další jídla:
Nivové koule obalíme v mleté paprice.
Kuřecí a krůtí fondue se žampiony.
Jablečný koláč na plech vložíme do předem vyhřáté trouby.
Sýrová polévka je chutné a rychlé jídlo.
Mozartovy koule chutnají o Vánocích.
Sýrová roláda krájená na tenké plátky.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Nivová omáčka s petrželkou nebo trochou oregana.
Cheesecake je slaný dort.
Luxusní sýrová roláda
Recept na přípravu jídla sýrové fondue, ochutnejte tuto pochoutku.