Recepty > moučníky a dezerty > sýrové tyčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
120 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla nebo jiného tuku, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, špetka pepře, 150 g nastrouhaného Eidamu, 370-400 g hladké mouky (podle velikosti vejce), 20 g čerstvého droždí, vejce na potření, semínka na posypání
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme a dáme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2 cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Necháme ještě chvíli kynout a pečeme do zrůžovění (asi 15 minut při 200°C).
Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Hraběnčiny řezy s pudinkem pečeme cca 25-30 minut.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Ořechová bábovka se žloutky.
Slaný dort
Sýrové tyčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.