Recepty > polévky > sýrový vývar z hovězího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hovězí maso nebo kosti na vývar, 4 lžíce strouhaného sýra, 2 dcl sladké smetany, 4 vaječné žloutky, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Hovězí vývar připravíme z předního hovězího masa nebo z kostí, v nouzi můžeme použít hovězí bujónu v kostce.
Do polévkové mísy nastrouháme sýr, zalijeme ho smetanou a přidáme žloutky. Dbáme, aby se neroztekly. Vše zalijeme jedním litrem vařícího hovězího vývaru a nakonec posypeme jemně posekanou petrželkou.
Další recepty:
Chlebová polévka - chlebové krajíce nakrájíme na kostky.
Špenátová polévka z mraženého špenátu je zjemněná smetanou s vajíčkem.
Hovězí guláš nejlépe z kližky.
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Koprová kulajda se smetanou.
Polévka zelňačka s uzeným masem a zeleninou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je klasika.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Sýrový závin z listového těsta - listové těsto rozválíme na obdélník...
Polévka cibulačka se sýrem recept na přípravu.
Ochutnejte recept sýrový vývar z hovězího masa.