Recepty > těstoviny > tagliatelle s krevetami
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 4 porce: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 375 g loupaných tygřích krevet, 2 polévková lžíce olivového oleje, špetka pepře, 4 polévkové lžíce naťové petržele, 375 g konzervovaných loupaných rajčat, 125 ml smetany 33% (šlehačka), 2 kávová lžička soli, 500 g těstovin tagliatelle
Recept na přípravu:
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a rozdrcený česnek asi 4 minuty. Přidáme rajčata, podle chuti osolíme, opepříme a bez pokličky dusíme 20 minut do zhoustnutí. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme těstoviny 8-10 minut, scedíme a necháme okapat. K rajčatové směsi vmícháme očištěné, předem uvařené krevety, přilijeme smetanu a vaříme ještě 2 minuty. Nudle upravíme na nahřáté talíře a rozdělíme na ně krevetovou směs. Ihned podáváme ozdobenp nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka z konzervy kterou podáváme s chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Brokolice se sýrovou omáčkou se vyznačuje charakteristickou chutí.
Těstoviny s tuňákem a parmazánem který nastrouháme.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Tagliatelle alla cardinale ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept tagliatelle s krevetami.