Recepty > těstoviny > tagliatelle s lososem
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g těstovin tagliatelle, 2 plátky uzeného lososa, 150 g čerstvého lososa, 62 g másla, 2 lžíce smetany, citron, kopr, sůl, pepř, 1 lžíce jiker z lososa
Recept na přípravu:
Čerstvého lososa nakrájíme na kostky, uzeného na kousky. Těstoviny uvaříme al dente. Kostky lososa povaříme v páře. Mezi tím si připravíme omáčku. Citronovou šťávu dáme do hrnku a na mírnem ohni po částech přidáme máslo, sekaný kopr, smetanu a jikry. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme uvařené a slité tagliatelle a promícháme. Podáváme s lososem a sekaným koprem. Jikry z lososa můžete nahradit zeleným hráškem.
Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Tagliatelle s krevetami a petrželkou na ozdobení.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Brokolice se sýrovou omáčkou se vyznačuje charakteristickou chutí.
Těstoviny s tuňákem a parmazánem který nastrouháme.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Tagliatelle alla cardinale ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou
Jídlo skvělé chuti, které přináší recept tagliatelle s lososem.