Recepty

Recepty > těstoviny > tagliatelle s pestem

Tagliatelle s pestem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na 2 porce: 200 g těstovin tagliatelle sušených nebo čerstvých, 140 g cherry rajčátek, sůl, pepř, olivový olej, hoblinky parmezánu
Pesto: 50 g čerstvých listů bazalky, 1-2 stroužky česneku, 1 velká lžíce piniových oříšků, 6 lžic olivového oleje, 25 g strouhaného parmezánu, petka soli

Recept na přípravu:

Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 °C, zapékací nádobu nebo malý pekáček vyložíme pečícím papírem, vložíme všechna cherry rajčátka, pokud jsou ještě na větvičce, tak i s ní. Pokapeme olivovým olejem a dáme na 15-20 minut péci nebo až jsou prokazatelně měkká. Uvařené taglietelle scedíme a servírujeme jednotlivé porce s pečenými rajčaty, pestem a posypané hoblinkami parmezánu, doplníme mletým pepřem. Pokud si pesto připravujeme sami, tak všechny výše uvedené ingredience, kromě parmezánu a soli, mixujeme tyčovým mixérem dokud nevznikne pyré, pak vmícháme jemně nastrouhaný parmezán a osolíme dle potřeby.

Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Tagliatelle s lososem a jikrami.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Tagliatelle s krevetami a petrželkou na ozdobení.
Brokolice se sýrovou omáčkou se vyznačuje charakteristickou chutí.
Těstoviny s tuňákem a parmazánem který nastrouháme.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Tagliatelle alla cardinale ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Tagliatelle se smetanovou omáčkou

Recepty
Motto

Jídlo skvělé chuti, které přináší recept tagliatelle s pestem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.