Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 středně velká okurka s malými jádry, 2 kelímky bílého jogurtu, 6 vlašských ořechů, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sůl, kopr
Recept na přípravu:
Ořechy, česnek a olej nadrtíme bez předchozího struhaní v moždíři. Poté vše smícháme s jogurtem, přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku a podle potřeby zředíme studenou vodou. Máme-li chladničku, přidáme místo vody kostky ledu. Bulharskou okurkovou polévku tarator podáváme s žitným chlebem.
Další recepty:
Okurková omáčka ze salátovek je dochucená solí a citronovou šťávou do sladkokyselé chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Sýrová polévka s noky které zaváříme.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné se stroužkem rozetřeného česneku.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Rybí polévka s rajčaty
Ochutnejte recept tarator, studená okurková bulharská polévka.