Recepty

Recepty > listové těsto > Tarte a la tomate

Tarte a la tomate

Potřebné suroviny:

1 listové těsto, 4-5 větších rajčat, 2 lžíce dijonské hořčice (nebo směs plnotučné a kremžské), 200 g šunky, 200 g strouhaného ementálu nebo eidamu, tymián, sůl, pepř

Postup přípravy:

Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu), šunkou pokrájenou na kostičky, poklademe plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na závěr posypeme trochou strouhaného sýra. V předem rozehřáté troubě pečeme, až těsto zrůžoví.

Další recepty:
Slané tyčinky z listového těsta posypeme kmínem.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý například k čaji.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová roláda bez mouky pokladená oloupaným banánem.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Pirožky plněné masem

Recepty
Motto

Tarte a la tomate umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.