Recepty > polévky > telecí polévka z mletého masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kostky bujónu, 50 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 150 g telecího předního masa, 1/2 lžičky mletého pepře, špetka muškátového oříšku, 1 lžička podravky, petrželka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Zalijeme vodou, přidáme bujónové kostky, pepř a muškátový oříšek a půl hodiny vaříme. Mezitím nakrájíme telecí maso, které semeleme na masovém strojku. Namleté maso rozmícháme s trochou vody, přidáme do vařící se polévky a vaříme ještě asi 20 minut. Poté dochutíme polévkovým kořením a jemně nakrájenou petrželkou, necháme přejít varem a podáváme.
Další recepty:
Telecí polévka s bramborem a kořenovou zeleninou.
Jemné játrové knedlíčky do polévky z játrovky.
Gulášová polévka kterou podáváme s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - maso zalijeme...
Vepřový vývar s kroupami připravený z vepřových žeber.
Gulášová polévka z hovězího masa recept.
Hovězí roláda z mletého masa - do mléka vsypeme na kostičky nakrájený rohlík.
Králičí polévka se smetanou, zeleninou a houbami.
Chilli con carne z mexické kuchyně.
Polévka z ovesných vloček a vajíček.
Svíčková omáčka z hovězího zadního
Ochutnejte recept telecí polévka z mletého masa.