Recepty > hovězí maso > telecí ragú s chřestem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g telecího masa z plecka, sůl, 2 mrkve, 200 g chřestu, olej, 2 lžíce hladké mouky, 0,2 l mléka, 100 g zeleného hrášku, mletý bílý pepř, citronová šťáva
Postup přípravy:
Telecí maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do osolené vody a vaříme. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme k masu, přidáme hrášek, okořeníme a ještě několik minut pokračujeme ve vaření. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží jako přílohou.
Další recepty:
španělské ptáčky, rajská omáčka s hovězím masem, kuřecí ragú, segedínský guláš, hovězí roštěná na smetaně, labužnický šašlik, fazolky na smetaně s hovězím masem, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, býčí žlázy na másle, hovězí guláš, jablečný závin, bavorská svíčková, hovězí daube, ptáčky se zeleninou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.