Recepty > omáčky > teplá brusinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 stroužky česneku, 250 g brusinkového kompotu, 10 g křenu, 2 mandarinky, 1 lžíce medu
Jak připravit tento recept:
Brusinky vlijeme na pánev. Mandarinky oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vysypeme je do pánve. Ovoce zahřejeme a pomalu přidáváme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, vanilkový cukr, nastrouhaný křen, med, cukr a vše přibližně 10 minut povaříme.
Další recepty:
Smažený hermelín osmažíme z obou stran dozlatova.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Pikantní zelňačka ze sterilovaného zelí.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Rybízová polévka ozdobená snítkou máty či meduňky.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje teplá brusinková omáčka a recept na ni.