Recepty > omáčky > teplá omáčka na grilování
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 400 g krájených rajčat, 2 lžíce vody, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky hořčice, 1/2 lžičky papriky, špetka chilli, sůl
Jak připravit tento recept:
Na lžíci rozehřátého oleje osmažíme drobně nasekanou cibuli a 1 stroužek česneku. Přidáme 400 g krájených rajčat (z konzervy), 2 lžíce vody, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci hnědého cukru, 2 lžičky hořčice, trochu worcestru, 1/2 lžičky papriky, špetku chilli, sůl. Zvolna 20 minut vaříme.
Další recepty:
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Česnečka se sýrem a šunkou přelitá horkým vývarem.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Křenový dip na grilování masa.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Smaženice z žampionů s vajíčkem.
Domácí tatarka do které přidáme sardelovou pastu.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Pikantní kuřecí guláš
Dozvíte se zde, jak se připravuje teplá omáčka na grilování a recept na přípravu.