Recepty > těstoviny > těstoviny s cibulovou omáčkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g těstovin
Omáčka: 150g anglické slaniny, 500g cibule, 200ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostička masoxu nebo bujonu, olej, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu
Recept na přípravu:
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Na troše rozpáleného oleje orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu, když slanina pustí tuk, přidáme na půlkroužky nakrájenou cibuli a orestujeme. Podlijeme hrnkem vody, přidáme rozdrobený masox, kmín, opepříme, osolíme a povaříme. Poté zahustíme moukou rozmíchanou se smetanou, povaříme, dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme petrželku.
Při podávání těstoviny přelijeme omáčkou.
Další recepty:
Těstoviny s listovým špenátem podáváme se zbytkem parmezánu.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Špagety Aglio olio e peperoncino promícháme se směsí.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Boloňské špagety jsou na talíři klasika.
Šunkofleky posypeme nastrouhaným sýrem.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Kuře se sýrovou omáčkou
Jídlo lahodné chuti, které přináší recept těstoviny s cibulovou omáčkou.