Recepty > omáčky > těstoviny s mrkvovou omáčkou a tempehem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, červená řepa, cibule, těstoviny, tempeh, shoyu
Jak připravit tento recept:
Mrkev, cibuli a kousek červené řepy nakrájíme na kusy a podusíme doměkka se špetkou perníkového koření. Když k zelenině přidáme jen menší množství vody, omáčku nemusíme ničím zahušťovat, jinak zahustíme kukuřičným škrobem. Pro doplnění luštěnin na tuku osmahneme tempeh natural a zakápneme ho shoyu. Omáčku podáváme s těstovinami a listem čínského zelí.
Další recepty:
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Bavorská svíčková s masem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Koprová omáčka se smetanou.
Smaženice z hub s chlebem.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dozvíte se zde, jak se připravuje těstoviny s mrkvovou omáčkou a tempehem a recept na přípravu.