Recepty > těstoviny > těstoviny s tuňákem a olivami
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g těstovin, 400 g rajčat (oloupaná), 200 g tuňáka ve vlastní šťávě, 150 g tvrdého sýra, 1 cibule, olivy, provensálské koření, olivový olej, sůl
Recept na přípravu:
Uvaříme těstoviny (penne, kolínka ...) v dostatečném množství osolené vody. Rajčata oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Tuňáka i se šťávou smícháme s rajčaty, přidáme nakrájené olivy a cibuli. Vše dobře promícháme a necháme prohřát na pánvi, dochutíme kořením, solí a olivovým olejem. Směs přidáme na uvařené a propláchnuté těstoviny. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Další recepty:
Boloňské špagety jsou klasika.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty, pro zpestření můžeme přidat i olivy či kapary.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Těstovinový salát se zeleninou posypeme sýrem.
Smetanová omáčka s tuňákem a limetkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou kterou podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.
Fazolačka z konzervy kterou podáváme s chlebem.
Těstovinový salát s tuňákem a zakysanou smetanou kterou jej přelijeme.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Kuře s olivami ještě krátce prohřejeme.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Treska s rajčaty kterou přelijeme šťávou.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept těstoviny s tuňákem a olivami.