Recepty > těstoviny > těstoviny se zelím a slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
400g širokých nudlí
Směs: 1 středně velká hlávka zelí, 1 velká cibule, 200g anglické slaniny, máslo nebo olej, 1 zakysaná smetana sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Zelí nakrouháme najemno, osolíme a necháme 10 minut odstát. Poté vymačkáme, propláchneme teplou vodou a necháme okapat.
Těstoviny uvaříme a scedíme.
Na kousku rozehřátého másla orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli, přidáme zelí a bez podlévání dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nudle, promícháme, společně prohřejeme, dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Další recepty:
Boloňské špagety jsou na talíři klasika.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Kolínka s vejcem mícháme, dokud se nevytvoří hrudky.
Špagety Carbonara posypeme strouhaným parmezánem.
Makarony se sýrem pečeme, až povrch zezlátne.
Špagety Aglio olio e peperoncino promícháme se směsí.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstovinový salát s jogurtem a zeleninou promícháme a podáváme.
Makarony se sýrem a šunkou podáváme posypané petrželkou.
Šunkofleky posypeme nastrouhaným sýrem.
Těstoviny s listovým špenátem podáváme se zbytkem parmezánu.
Kolínka se zelím dosolíme a okmínujeme.
Recept na bramboráky se zelím
Těstoviny se zelím a slaninou jsou jídlo lahodné chuti, které přináší tento recept.