Recepty > omáčky > thajská česneková chilli omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 500-600 ml chilli omáčky: 8 rozetřených stroužků česneku, 15 červených cili papriček, očištěných a nakrájených na drobno, 4 rajcata nakrájená na kosticky, 3 kousky oloupaného zázvoru velké asi jako palec ruky, 180 ml kosticek cibule, 2 lžíce sojové omácky, 2 lžičky utluceného nového korení, 2 lžičky cukru, 2 lžíce oleje, 1,5 lžíce maizeny, sůl
Jak připravit tento recept:
Do hrnce vložíme všechny ingredience s výjimkou cukru a maizeny. Vaříme mírným varem, až se vše důkladně provaří (10-15 minut). Pokud se tekutina hodne odpaří, přidáme pár lžic vody. Necháme trochu zchládnout a omácku nalijeme do robota a rozmixujeme na pastu takové hrubosti a hladkosti jakou si přejete. Omáčku vrátíme do hrnce, přidáme do ní cukr a maizenu, podle chuti osolíme a vaříme mírným varem, až začne houstnout. Rozdělíme ji do sklenic a necháme zchladnout.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou přelitá horkým vývarem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Smaženice z žampionů s vajíčkem.
Domácí tatarka do které přidáme sardelovou pastu.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Thajská kokosová polévka s nasekaným koriandrem.
Chilli omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje thajská česneková chilli omáčka a recept na přípravu.