Recepty

Recepty > kuře > thajská kuřecí křidla

Thajská kuřecí křidla

Potřebné suroviny:

12 kuřecích křidýlek
1 lžička grilovacího koření
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu
4 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 lžička mletého zázvoru

Postup přípravy:

Kuřecí křídla omyjeme a okořeníme grilovacím kořením. Připravíme si marinádu z medu, sójové omáčky, kečupu, špetky zázvoru a z utřeného česneku. Křídla do ní naložíme na 4-5 hodin. Zvolna grilujeme dozlatova a za průběžného potírání marinádou. Podáváme s rýží smíchanou se sterilovaným hráškem a nakrájenou kapií nebo zeleninovým salátem.

Další jídla:
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Pečená kachna s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Pečená husí stehna recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla thajská kuřecí křidla přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.