Recepty > polévky > thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí maso, cibule, česnek, olej, kuřecí vývar, žampióny, limetka, kokosové mléko, čerstvý zázvor, chilli paprička, sůl
Recept na přípravu:
Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, na kousky pokrájené kuřecí maso a na plátky nakrájené žampióny. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme strouhaný zázvor, rozmačkaný česnek a jemně nakrájenou chilli papričku. Vaříme asi 30 minut, pak přilijeme kokosové mléko a povaříme ještě další čtvrt hodiny. Dochutíme limetkovou šťávou a solí. Thajskou kuřecí polévku podáváme ještě teplou.
Další recepty:
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Krémová zelňačka se smetanou.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Tofu s rajčaty podáváme s nudlemi.
Špenátová polévka s uzeným lososem kterého zakápneme olivovým olejem.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem má své chuťové kouzlo.