Recepty

Recepty > vánoční cukroví > tmavá kokosová čokoláda

Tmavá kokosová čokoláda

Potřebné suroviny:

500 g tuku, 100 g čokolády na vaření, 300 g moučkového cukru, 100 g kakaa, 3 lžíce javorového sirupu, 30 g kokosové moučky

Postup přípravy:

100% tuk rozehřejte ve vodní lázni, přidejte nalámanou čokoládu, cukr, přimíchejte prosáté kakao, javorový sirup a nakonec kokosovou moučku. Míchejte až je hmota hladká - nesmí se vařit. Dávejte do formiček a nechte ztuhnout. Vyklopte a uchovejte v chladničce.

Další recepty:
Jablkový salám obalíme cukrem.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Pařížské koule z tatranky.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Šuhajdy dáme ztuhnout.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Čínská švestková omáčka

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept tmavá kokosová čokoláda.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.