Recepty

Recepty > polévky > topinamburová polévka

Topinamburová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

70 dkg topinamburů, 5 lžic pomerančové šťávy, 2 lžíce másla, 1 pórek, 1 strouček česneku, 3 dl zeleninového vývaru, 1,5 dl mléka, 1,5 dl bílého jogurtu

Recept na přípravu:

Topinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření topinambury vyjmeme a oloupeme a v míse rozmačkáme na kaši. (vodu nevylívat, budeme ji potřebovat). Na pánvi rozpustíme máslo na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko pomerančovou šťávu a asi 1/2 l tekutiny ve které jsme topinambury vařili. Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce a přidáme jogurt a vše ještě prohřejeme.

Další recepty:
Česnekový oukrop nalijeme na chléb.
Krémová česnečka s brambory.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Koprovka s vejcem uvařeným natvrdo.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme klobásy.
Mléková polévka s rýží a kompotovaným ovocem.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Cuketový kotlík podáváme s chlebem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Topinamburová polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.