Recepty > polévky > toskánská cibulačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g šunky nakrájené na čtverečky, 1 lžíce olivového oleje, 4 velké cibule nakrájené na proužky, 3 nasekané stroužky česneku, 8,5 dl horkého kuřecího vývaru, 4 krajíce chleba, 50 g másla, 75 g čedaru
Recept na přípravu:
Šunku smažíme 3-4 minuty na velké pánvi, dokud nezačne hnědnout, poté ji vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Přihodíme cibuli a česnek, které 4 minuty smažíme. Poté stáhneme plamen, přikryjeme pánev pokličkou a cibuli necháme 15 minut smažit, dokud lehce nezkaramelizuje. Do pánve přidáme vývar a uvedeme do varu. Stáhneme plamen a necháme směs pod pokličkou 10 minut vařit. Na předehřátém grilu (nebo v toustovači) smažíme po obou stranách krajíce chleba 2-3 minuty. Namažeme je máslem a posypeme strouhaným sýrem. Krajíce pokrájíme na malé kousky. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a navrch položíme kousky chleba s máslem s sýrem.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou k nimž vložíme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Sýrová omáčka s těstovinami kterou vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Halászlé z ryb.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Cibulačka z červené cibule se sýrovými toustíky.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Špenátová polévka z listového špenátu
Ochutnejte recept toskánská cibulačka.