Recepty > kuře > toskánské kuře
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, mletý pepř, olej, lístky šalvěje, 3 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, 4 rajčata
Postup přípravy:
Kuře rozdělené na jednotlivé porce osolíme, necháme odležet. Na rozpáleném oleji opečeme na proužky nakrájený česnek, přidáme nasekané lístky šalvěje, vložíme kuře, které opečeme ze všech stran. Zalijeme bílým vínem, přidáme na kousky nakrájená rajčata a dusíme. Ochutíme mletém pepřem, popřípadě dosolíme.
Další jídla:
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Pečená kachna s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Pečená husí stehna recept
Recept na přípravu jídla toskánské kuře přináší na talíř inspiraci.