Recepty > francouzská kuchyně > toulonské závitky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 kuřecí řízky, 20 dkg mletého masa, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, olej, 20 dkg hub, pórek, 1 kostka bujónu, kari koření, 1 lžíce hladké mouky, 5 lžic smetany
Pro zpevnění závitků budeme potřebovat párátka
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, opepříme a zahustíme trochou strouhanky. Tuto směs položíme na řízky, které zavineme a zpevníme pomocí párátek. Na rozehřátém oleji pak osmahneme závitky ze všech stran, přisypeme na plátky nakrájené houby a pórek, orestujeme a poté podlijeme trochou vody, přidáme bujón a kari a vše společně podusíme. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody a zjemníme smetanou.
Podáváme s rýží.
Další recepty:
toulonská omeleta, ratatouille, lilek po sečuánsku, cuketa po řecku, kuře na paprice, houbový guláš, kuřecí kung-pao
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.