Recepty > polévky > toulouská česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 stroužků česneku, 40g husího sádla, 2 vejce, pepř, sůl, 1 žemle, sádlo na osmažení, 1,25 litru vody
Recept na přípravu:
Rozetřený česnek osmahněte na husím sádle, zalijte vodou a povařte několik minut. Z bílků ušlehejte sníh, přidejte jej do polévky a nechejte srazit. V trošce prochladlé polévky rozkvedlejte žloutky, polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte žloutky, pepř, sůl a nalijte na hranolky ze žemle, osmažené na sádle. Podávejte ještě teplé.
Další recepty:
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Toulouská česnečka má své chuťové kouzlo.