Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tradiční recept na kynuté lívance

Tradiční recept na kynuté lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce cukru, sůl, 20 g droždí, hladká mouka, máslo na pomazání, sypání - skořice s cukrem

Recept na přípravu:

Z uvedených surovin zaděláme řídké těsto (o něco hustší než palačinkové a řidší než na bramboráky), které necháme vykynout na teplém místě. Tál nebo pánev na pečení pomažeme peroutkou tukem a lijeme malé lívance, které zvolna pečeme. Začnou se tvořit bubliny. Když je těsto i na horní straně netekuté, obrátíme a chvilku pečeme z druhé strany. Pečené lívance potíráme rozpuštěným máslem a sypeme sypáním. V létě jsou dobré s ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nebo borůvkami.

Další recepty:
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Ricottové lívance

Recepty
Motto

Tradiční recept na kynuté lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.