Recepty > polévky > tradiční staročeská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g čočky, 50 g hrachu, 50 g fazolí, 50 g pohanka, sádlo, hladká mouka, 150 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek
Recept na přípravu:
Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc do vody, druhý den vodu vyměníme a asi 15 minut vaříme. Poté přidáme praženou pohanku a vše společně uvaříme doměkka. Ze sádla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, prošleháme, vlijeme do polévky, dochutíme, přidáme majoránku a česnek.
Další recepty:
Omáčka na špagety z rajčat rozmixovaná, osolená a okyselená.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Polévka z mraženého hrášku podávaná s čerstvým pečivem.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Staročeská kachna
Ochutnejte recept tradiční staročeská polévka.