Recepty > omáčky > tradiční švestková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
150 g švestkových povidel, 40 g másla, 40 g mouky, červené suché víno, citron, skořice, na špičku nože mletého zázvoru, sůl, cukr, pepř, 1 lžíce rumu
Jak připravit tento recept:
Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku, přilijeme červené víno (může být i pouze voda) a našleháme do hladka. Přidáme švestková povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přilijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, pepř a cukr podle chuti. Nakonec přidáme rum.
Tradiční švestková omáčka se hodí k různým masům i ke klobásám.
Další recepty:
bramborový guláš, rajská omáčka s hovězím masem, boloňské špagety, rychlá rajská omáčka, cuketová omáčka, bramborový guláš se salámem, švestková omáčka, rychlá rajská polévka, černý guláš, gulášová polévka, koprová omáčka, domácí segedín, plněné papriky s rajskou omáčkou, boloňská omáčka
Dobrou chuť vám přeje tradiční švestková omáčka.