Recepty > polévky > třená bramboračka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 50 g kořenové zeleniny, lžíce mouky, lžička másla, sůl, voda, majoránka, muškátový květ
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do malého množství vody. Vaříme doměkka. Měkké brambory rozmícháme ve vodě na kaši. Přidáme do ní mouku, máslo a 3/8 l horké vody. Přidáme zvlášť vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky i se zeleninovým vývarem. Zalijeme vše mlékem, ochutíme trochou muškátového květu a majoránkou.
Další recepty:
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Mléčná rýže s omáčkou.
Smaženice z hub mícháme dokud nezhoustnou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Francouzská bramboračka z brambor.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou pokrájíme na kolečka.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Třená bramboračka
Třená bramboračka se zeleninou má své chuťové kouzlo.