Recepty > ryby > treska se sýrovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 dkg filé z tresky, 6 dkg másla, 2 dkg mouky, 2 žloutky, 10 dkg strouhaného sýra, 1/2 litru vody, 3 lžíce octa, celý pepř, bobkový list
Postup přípravy:
Filé z tresky stočíme a naskládáme do hrnce. Zalijeme vodou s octem, přidáme pepř a bobkový list. Uvedeme k varu a poté vaříme 10 minut na malém plameni pod pokličkou. Filátka vyjmeme na nahřátou mísu, z másla a mouky si připravíme jíšku, podlijeme vodou z file a necháme 10 minut vařit. Pak zakvedláme do omáčky žloutky a sýr. Filé z tresky podáváme přelité omáčkou.
Další recepty:
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Žraločí steak z filetů.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Drožďové knedlíčky důkledně prohněteme.
Brokolice se sýrovou omáčkou se vyznačuje charakteristickou sýrovou chutí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Úhoř na víně kterého připravíme na teflonové pánvi.
Rybí pomazánka mazaná na chléb.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Játra na cibulce s rýží.
Kuřecí nudličky se sýrovou omáčkou dochutíme oreganem a nastrouhaným parmezánem.
Špíz z úhoře
Recept, podle kterého připravíte pokrm treska se sýrovou omáčkou.