Recepty > moučníky a dezerty > třešňové lívance
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 500 g hladké mouky, 5 vajec, 20 g kvasnic, 300 g třešní, vanilkový cukr, sůl, cukr, škrobová moučka, olej, šlehačka
Recept na přípravu:
Vlažné mléko smícháme s vejci, kvasnicemi, vanilkovým cukrem, špetkou soli a hladkou moukou. Zpracujeme na řidší těsto, které necháme vykynout. Vypeckované, rozpůlené třešně povaříme v malém množství vody, osladíme a zahustíme škrobovou moučkou. Z těsta pečeme lívance, do kterých hned po nalití na pánev vtlačíme okapané třešně. Lívance pečeme z obou stran. Hotové lívance před podáváním polijeme třešňovou omáčkou a zdobíme šlehačkou.
Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše smažíme.
Pirožky plněné masem
Třešňové lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.