Recepty > polévky > tříhrstková polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
bílé hlávkové zelí, několik brambor, konzerva fazolí v rajské omáčce, hrst pohanky, hrst rýže a hrst kuskusu nebo jiné podobné, 1 menší cibule, kmín, ocet, sůl, pepř, trochu cukru, granulovaný česnek, petrželka
Recept na přípravu:
Na horkém oleji chvíli osmahneme rýži s pohankou, přisypeme kuskus a zalijeme vroucí vodou, přimícháme sůl, pepř, trochu česneku, zavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme stát cca 20 minut.
Do kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme najemno nakrájenou cibulku, na to zelí (nastrouhané nahrubo na struhadle), kmín, sůl, orestujeme, přilejeme vodu, nasypeme brambory na kostky a přikryjeme, vaříme 10 minut. Poté přimícháme fazole i s rajčatovou omáčkou, rýžovo-pohankovo-kuskusovou směs, posekanou petrželku, prohřejeme, dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Sedmihradské zelí pečeme v zapékací míse.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem a jablkem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky zkteré zavaříme.
Sojové mléko přecedíme přes plátno.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Pórková polévka s taveným sýrem pomalu prohřátá.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Zeleninová polévka s vmíchaným vajíčkem.
Zeleninová polévka se zelím
Ochutnejte recept tříhrstková polévka.