Recepty > polévky > trochu jiná bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou zmíněny v textu receptu.
Recept na přípravu:
Zbylé vařené brambory nastrouháme (počítáme asi dvě brambory na osobu podle velikosti), zalijeme je vařící osolenou vodou (můžeme si předem připravit vývar z bujónové kostky), rozmícháme, ochutíme utřeným česnekem a pepřem a můžeme přidat do každého talíře lžíci škvarků a nudličky chleba.
Další recepty:
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Drožďová polévka s vločkami a vejcem.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Brokolice v sýrové omáčcemá charakteristickou sýrovou chuť.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Francouzská bramboračka
Trochu jiná bramboračka přináší na české talíře svoji vytříbenou chuť.