Recepty

Recepty > polévky > tukožravá polévka

Tukožravá polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 cibulí, 3 zelené papriky, 1 menší hlávku zelí, 1 menší celer, a plechovka loupaných rajčat (800 g)

Recept na přípravu:

Vše pokrájíme na tenké nudličky a dáme na pár lžic olivového oleje podusit. Poté ji zalijeme vodou (Asi 4 l). Dochutíme kostkou, vegetou, česnekem prostě podle vlastní chuti. Vaříme tak dlouho dokud zelenina nezměkne do křupava. Nalijeme do menších nádob, které uskladníme v ledničce. Na redukci váhy jíme jen tuto polévku asi týden.

Další recepty:
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Tukožravá polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.