Recepty > polévky > tukožravá polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 cibulí, 3 zelené papriky, 1 menší hlávku zelí, 1 menší celer, a plechovka loupaných rajčat (800 g)
Recept na přípravu:
Vše pokrájíme na tenké nudličky a dáme na pár lžic olivového oleje podusit. Poté ji zalijeme vodou (Asi 4 l). Dochutíme kostkou, vegetou, česnekem prostě podle vlastní chuti. Vaříme tak dlouho dokud zelenina nezměkne do křupava. Nalijeme do menších nádob, které uskladníme v ledničce. Na redukci váhy jíme jen tuto polévku asi týden.
Další recepty:
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Vaječný svítek do polévky
Tukožravá polévka přináší na české talíře svoji chuť.