Recepty > polévky > tukožroutská polévka na dva dny
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g zelí, 250 g mrkve, 250 g žluté a červené papriky, 250 g kedlubny, 2 rajčata, 1 cibule, 1 lžíce oleje, koření
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Zelí nasekáme. Mrkev, papriky, kedlubny a rajčata nasekáme a na cibulce společně se zelím osmahneme na lžíci oleje. Poté přidáme 1 a 1/4 litru vody, uvedeme do varu a vaříme přibližně dvacet až třicet minut. Podle chuti ji lze okořenit kari, bazalkou, paprikou, petrželkou nebo sojovou omáčkou. Toto množství tukožroutské polévky by měla vystačit na dva dny.
Další recepty:
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Řepná polévka
Tukožroutská polévka na dva dny má své kouzlo.